Hospitality & Catering

De ruwe diamanten van Shoreditch

Vorige maand waren we op trendtour in London. We hebben daar veel verschillende gebieden bezocht...

november 18, 2015

Vorige maand waren we op trendtour in London. We hebben daar veel verschillende gebieden bezocht, maar een wijk die ons opviel in London was Shoreditch. De artistieke historie van Shoreditch maakt het gebied interessant voor trendy horeca en blurring concepten. Maar Shoreditch was niet altijd het middelpunt van creativiteit en innovativiteit.

Historie

Shoreditch heeft de afgelopen 20 jaar een sterke groei doorgemaakt. Voor de jaren 1990 was Shoreditch een gebied waar weinig mensen woonden en welke nog minder mensen bezochten. De kleine bedrijven, die voorheen kenmerkend waren voor het gebied, verhuisden na de Tweede Wereldoorlog, als gevolg van ontwikkelingen in de industrie. Het gebied bleef achter met een overschot van lege pakhuizen en een gebrek aan mensen om ze te vullen.Het duurde niet lang voordat er verhalen de ronde gingen over deze grote open ruimtes en menig up-and-coming artiesten trokken naar het gebied. Damien Hirst, Alexander McQueen, Gary Hume en Tracey Emin zijn een aantal grote namen die woonde en werkte in het Shoreditch waar ze regelmatig spontane optredens, evenementen en tentoonstellingen organiseerden. Veel van de artiesten worden gerekend tot de YBA, oftewel Young British Artists, een groep die bekend staat om hun shock tactics en wilde capriolen.

Deze provocerende groep trok snel andere creatievelingen naar het gebied, zoals architecten en filmmakers. Al snel werden de lege magazijnen omgetoverd tot provisorische woonruimtes, grungy bars en muziek podia. Halverwege de jaren ’90 vangt de reguliere media wind van de bloeiende artistieke gemeenschap in het gebied. Het duurde niet lang voordat Londenaren in alle groottes en maten naar Shoreditch stroomden om te wonen en werken. De historische pakhuizen werden omgebouwd tot lofts, tech start-ups vestigden er zich en creëerden leuke, creatieve werkruimtes, en trokken nieuw talent aan. Naast de klassieke curry huizen en basic eetgelegenheden doken nieuwe trendy bars en restaurants op. Shoreditch was hergeboren; het was de nieuwste, beste plek voor een avondje uit en de meest trendy wijk in Londen om te wonen, voor zowel arme studenten, jonge professionals als de stadselite en beroemdheden.

We delen graag twee van onze favorieten “ruwe diamanten” op het gebied van horeca.

Barbour & Parlour

Fun, fast & cheap. Barbour & Parlour combineert uiterlijke verzorging voor zowel man en vrouw met een plek om te eten, drinken, shoppen en relaxen. Een all-day hangout met lichte, gezonde gerechten, cocktails, koffie en cold-pressed juices. Het past precies in de omgeving; het casual café op de begane grond met vintage banken en een uitgebreid koffie en juice menu. Hier vindt je ook Neville, een barber shop waar mannen terecht kunnen voor het trimmen van hun snor of een nieuw kapsel. Op de eerste verdieping vind je de meiden van The Cheeky Parlour, waar je terecht kunt voor betaalbare mani-pedi’s. Daarnaast vind je er ook de Josh Wood salon, waar je je haar kan laten knippen door de meest gerenommeerde kappers. Als klap op de vuurpijl is in de kelder de bioscoop, Portobello Road’s Cinema, te vinden, ingericht als boutique stijl cinema, met luxe zetels en een bijpassend filmaanbod. Kortom, het ultieme voorbeeld van blurring in Shoreditch.

64-66 Redchurch Street
London
E2 7DP
Underground: Shoreditch High St

Shoreditch Food Village

Shoreditch Food Village is een pop-up outdoor street food arena aan Shoreditch High St. In een brand driven omgeving als London is dit een welkome verandering. Je vindt hier allerlei soorten authentiek street food; van Mexican food bij Freebird Burritos en Lebanees bij Yalla Yalla tot steak sandwiches bij Constancia en traditionele fire oven pizza’s bij Pizza St. De sfeer is relaxed en ongedwongen, en past daardoor perfect in de iets wat grimmige en met graffiti bekladde omgeving van Shoreditch.

187 Shoreditch
High St London
E1 6HU
Underground: Shoreditch High St

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

NEEM CONTACT OP