Hospitality & Catering

The making of: Speys Eten & Drinken

Jaarbeurs is opgericht in 1916 om handel en nijverheid te bevorderen. Meer dan 100 jaar later vormt dit ideaal nog…

juni 22, 2017

Jaarbeurs is opgericht in 1916 om handel en nijverheid te bevorderen. Meer dan 100 jaar later vormt dit ideaal nog steeds het fundament voor de Jaarbeurs en de inspiratie voor het food court: Speys Eten & Drinken.Rondom de 100ste verjaardag van Jaarbeurs heeft Conceptional in samenwerking met designbureau UXUS een uniek food court concept ontwikkeld, gelegen tussen de Kinepolis bioscoop en Jaarbeurs-hallen, met als doel het samenbrengen van bezoekers. Het food court biedt een fast casual dining experience met een industriële markt uitstraling, met een rijkelijk aanbod aan vers bereiden gerechten. We nemen je mee in “the making of” Speys Eten & Drinken.

The making of

Speys Eten & Drinken is ontstaan vanuit Jaarbeurs’ handelsgeest, afkomstig uit de jaren ’20. Nuchter, echt Nederlands, vernieuwend en met blik op ontwikkeling en het faciliteren van unieke ontmoetingen. Zo heeft Speys haar naam te danken aan de tijd dat er bij de diverse Jaarbeurzen gehandeld werd in grondstoffen. De diverse stations in Speys verwijzen naar deze handelsproducten: Hop, Koffie & Graan, Olie & Azijn, Basilicum en Rund.

De invulling van het concept berust op de behoeften van de uiteenlopende doelgroepen: bioscoopbezoekers, beursbezoekers, kantoormedewerkers uit de omgeving en dagjesmensen. Speys Eten & Drinken biedt hen een all day aanbod en passende faciliteiten; van een werkoverleg tot een borrel. Met een zitcapaciteit van 660 personen (inclusief terras) biedt Speys een multifunctionele ruimte.

Design

Naast haar naam, reflecteert Speys ook in look & feel naar aspecten uit de jaren ’20-’30. De kenmerkende, geometrische canopy’s boven elk food station zijn een moderne link naar de verschillende handelskramen waar nu snelle, lekkere en voedzame maaltijden kan bestellen. De canopy’s hebben ieder een eigen kleur en karakter per food station. Ze breken de hoogte in de grote hal en creëren daarmee een fijne plek om tijd door te brengen voor een ontmoeting of een heerlijke maaltijd. Het patroon van de canopy’s, evenals de grafische identiteit, zijn geïnspireerd op oude posters van de Jaarbeurs, welke terug te zien zijn in de ruimte. De namen van de stations zijn weergegeven in vintage typography, welke in combinatie met de verlichting en het patroon een art deco sfeer creëren.

Eten & Drinken

Speys is een food court waar iedereen zich thuis voelt. Er is een echte bedrijvigheid voor jong, oud, zakelijk en vrije tijdsgasten. Of je nou naar de film gaat, even iets komt eten voordat je de trein neemt naar een andere bestemming of samen met een zakelijke afspraak een overleg hebt.

 

De verschillende food stations bieden voor ieder wat wils. Geniet van een heerlijke gourmet burger bij Rund, een echte Italiaanse pizza bij Basilicum, kwalitatieve koffie bij Koffie & Graan, een Aziatisch wok gerecht bij Olie & Azijn of een verfrissend glas bier bij Hop. Gasten kunnen op een eenvoudige manier hun maaltijd bestellen, zien hoe het gerecht bereidt wordt en vervolgens plaatsnemen in het zitgebied. Bekijk de film van Speys hieronder. 

 

Wilt u Speys bezoeken? Dit kan elke dag tussen 08.00 uur en 22.00 uur.

Project informatie

Opdrachtgever | Jaarbeurs
Design |UXUS
Locatie | Utrecht
Openingsdatum | februari 2017
Speys Eten & Drinken | www.speysjaarbeurs.nl | Facebook

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

NEEM CONTACT OP