Hospitality & Catering

O’Tacos betreedt de Nederlandse markt

O’Tacos is op zoek naar ervaren lokale ondernemers die onderdeel willen uitmaken van dit mooie succesverhaal.

maart 22, 2021

De Franse keten O’Tacos groeit exponentieel. Het bedrijf is in 5 jaar tijd gegroeid van 10 naar 300 locaties, voornamelijk in Frankrijk en België. O’Tacos is gestoeld op de Franse taco variant, die zeker niet verward mag worden met de Mexicaanse taco, en richt zich op een multi-culturele doelgroep en op het primaire leeftijdssegment tussen 15-25 jaar. Een verborgen troef is ook dat het menu 100% halal is, iets wat alleen impliciet wordt meegenomen in de communicatie. Klanten kunnen hun taco’s zelf samenstellen door te kiezen uit de zes vleeskeuzes (halal) en een vegetarische optie. Heerlijke frietjes en de iconische Sauce Fromagère maken de O’Tacos compleet.

 

 Door dicht bij hun eigen waarden te blijven en door de aansluiting op te zoeken en te behouden met hun specifieke doelgroep, wisten zij een ijzersterk businessmodel te creëren met een uniek product, passend bij de doelgroep en met de juiste tone-of-voice. Dit alles ondersteund door een sterke business case, waarbij relatief lage investeringen gecombineerd worden met substantiële omzetten en gezonde marges. De formule werd in no-time een grandioos succes.

 

Het begon allemaal in Grenoble waar 3 ondernemers besloten om een Quick-Service-Restaurant te ontwikkelen voor taco’s. Vanaf het moment dat besloten werd om franchising in te zetten als primaire groei-strategie wist O’Tacos in een kort tijdsbestek de Franse en Belgische markt te veroveren en staat de teller inmiddels op een kleine 300 locaties, waarvan er zo’n 50 in België werden geopend in slechts 2 jaar tijd. Het succes achter de formule is onder andere te danken aan de intensieve en innovatieve social media campagnes en resulterende hoge digitale footprint waarbij zij trouw bleven aan hun identiteit en doelgroep. De digitale footprint (aantal volgers) van O’Tacos steekt zelfs gevestigde namen als McDonald’s en Burger King voorbij. Zo nodigden zij bekende rappers uit in hun restaurants die zorgden voor veel belangstelling en publiciteit en werden diverse activaties ingezet online, zoals de ‘Gigatacos challenge’.

 

Digitale tools zoals Kiosks, Click & Collect en een Loyalty Program zorgen voor korte wachttijden, hogere productiviteit en herhaalbezoekers. Naast digitale innovaties zet O’Tacos ook in op productinnovaties. Zo is onlangs de ‘O’Belge’ gelanceerd met de iconische Dallas saus. Ook op operationeel vlak is het O’Tacos concept door de jaren heen aangescherpt waardoor ze een hoge productiviteit kunnen bereiken.

 

Het jaar 2020 was voor iedereen in de horecasector moeilijk. Maar dankzij de korte wachttijden is het O’Tacos concept ideaal voor afhaling, ook is een taco makkelijk uit het vuistje te eten. Deze hebben ervoor gezorgd dat de negatieve impact voor O’Tacos relatief beperkt is gebleven en vergelijkbaar is met andere grote fastfoodketens. Sinds 2020 zetten zij ook meer in op Home Delivery wat enorm aan belang heeft gewonnen tijdens de coronacrisis. Zo lanceert O’Tacos bijvoorbeeld acties samen met de delivery partners.  Eigenlijk heeft deze crisis alleen maar de kracht van het merk bevestigd en hun focus is dan ook op de verdere groei van het merk. Na hun successen op de Franse en Belgische markt, richt O’Tacos zich nu op de Duitse en Nederlandse markt. De eerste locatie is al geopend in Utrecht, waarna er nog meerdere zullen volgen met Maastricht als eerstvolgende locatie. O’Tacos is op zoek naar ervaren lokale ondernemers die onderdeel willen uitmaken van dit mooie succesverhaal. Voor meer informatie over franchisen met O’Tacos kunt u contact opnemen via franchise@conceptional.nl

 

 

O’Tacos werkt samen met Conceptional m.b.t. de werving en selectie van potentiele franchise kandidaten voor de Nederlandse markt. Conceptional ontwikkelt, optimaliseert en begeleidt Food & Beverage-concepten van analyse tot en met de implementatie. Voor de ontwikkeling van een goed Food & Beverage-concept gebruiken we het hoofd én het hart. Het hoofd geeft ons het analytische vermogen, de logica, het praktische denken, het procesmanagement. Het begrip. Tegelijkertijd geeft echter het hart ons creativiteit, de jeu, het onverklaarbare, het gevoel, de empathie, de menselijke factor. De verrassing. We willen onze klanten en hun gasten begrijpen en verrassen. We helpen organisaties in het ontwikkelen van F&B concepten, formules en gebieden die de investering meer dan waard zijn.

 

 

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

NEEM CONTACT OP