Hospitality & Catering

Opening Café Americain op het Amsterdamse Leidseplein

Op 18 december heropende het iconische restaurant Café Americain haar deuren. Het restaurant ligt aan het Leidseplein ..

januari 3, 2018

 

“Café Americain: de plek om samen te komen, elkaar te inspireren en vooral een plek waar je de hele dag door kunt eten & drinken.” 

 

Op 18 december heropende het iconische restaurant Café Americain haar deuren. Het restaurant ligt aan het Leidseplein in het bruisende hart van Amsterdam. Het café dat in de jaren vijftig de plek was voor de Amsterdammer om samen te komen, is getransformeerd tot een modern restaurant met een klassieke twist. Zowel het menu als het interieur hebben een transformatie ondergaan met Class & Classics als uitgangspunt.

 

Concept & design

 

Geïnspireerd door de rijke geschiedenis van het American Hotel en met ‘Class & Classics’ als uitgangspunt, heeft Studio Linse het design voor Café Americain ontworpen. 

Het design sluit aan op de historische elementen van het gebouw en heeft een moderne twist waardoor het tijdloos is. De muurschilderingen, het Art Deco glas in lood en de Tiffany-lampen refereren naar de rijke geschiedenis van Café Americain.

 

Aan de wand bij de ingang van het restaurant hangen meer dan 90 fotolijsten met foto’s, tekeningen en schilderingen die de geschiedenis van Café Americain en het American Hotel vertellen. Niet alleen het gebouw maar ook het restaurant straalt allure uit, mede door de hoge plafonds, de enorme pilaren en het warme licht. Historie wordt heden bij Café Americain. De bar is het middelpunt van het nieuwe Café Americain, het hart van de zaak waar koffie, wijn, hapjes en dus een diversiteit aan mensen samenkomen. Café Americain maakt de bar een podium voor haar geliefde Amsterdam met proeverijen van lokale spirits en producten. 

 

“ Klassieke gerechten met moderne smaken”

 

Het menu is ontwikkeld door sterchef Peter Gast. De gerechten zijn klassiek, op een moderne wijze gepresenteerd en bereid met lokale producten en ingrediënten. Amsterdamse producten worden aangevuld met Nederlandse ingrediënten. Café Americain werkt onder andere samen met Slagerij de Wit, Patisserie Holtkamp, Saus Guru, Vlaamsch Broodhuys en Frites uit Zuyd.

 

Het traditionele hotelbuffet kreeg een make-over naar een Amsterdams ontbijtplateau met een croissant, vers brood, lokale kaas en Amsterdamse ossenworst. Het ontbijtplateau is uit te breiden met verschillende à la carte gerechten. De lunch en diner gerechten zijn de beste klassiekers, gepresenteerd met een ‘gouden randje’. De steak tartaar wordt aan tafel vanaf de trolley bereid en wanneer de gasten kiezen voor een dessert komt het personeel langs met de Café Americain patisserie trolley. Van ontbijt tot de borrel, gasten kunnen de hele dag bij Café Americain terecht.

 

“Class & Classics”

 

Project informatie

Persbericht

Conceptional

M info@conceptional.nl

T +31 (0)70 20 55 688

Opdrachtgever | Eden Hotels  

Design | Studio Linse

Locatie | Leidsekade 97, Amsterdam 

Openingsdatum | 18 december 2017

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

NEEM CONTACT OP