Hospitality & Catering

Bier is de nieuwe wijn: onze favoriete craft beer concepten

Speciaalbier is de nieuwe wijn. Bier kan worden omkleed met verhalen over herkomst, smaken, vakmanschap en...

augustus 13, 2015

Speciaalbier is de nieuwe wijn. Bier kan worden omkleed met verhalen over herkomst, smaken, vakmanschap en brouwmethodes. Ook wordt speciaalbier gastronomisch ontdekt in bier- en spijscombinaties. Over de hele wereld openen craft bierbrouwerijen hun deuren. In Nederland zijn er nu zo’n 160 brouwerijen te vinden en elk jaar komen daar tientallen bij. (Nieuwe) restaurants en cafés maken graag gebruik van deze trend en zetten hun kaart vol met heerlijke speciaalbiertjes. Wij lichten enkele van onze favoriete bierconcepten uit!

Beers & Barrels, Utrecht

Beers & Barrels is te vinden aan de Oudegracht aan de Werf in Utrecht. Een perfecte plek voor een lekker speciaalbiertje. Kies een biertje van de uitgebreide bierkaart; van de tap of op fles, blond, amber of cider, ze hebben het allemaal. Combineer je biertje met een van de heerlijke burgers, bar bites of BBQ-specials van de Big Green Egg. Voor grotere groepen biedt Beers & Barrels taptafels aan. Via een privé-tap neem je je bier in kilo’s af!

Van Moll, Eindhoven

De vijfde stad van Nederland en geen enkele brouwerij. Dat vonden Jaap en Erwin maar vreemd. Vandaar dat ze in 2013 hun brewpub, Van Moll, openden. Terwijl je nipt aan je heerlijke speciaalbiertje wordt onder je voeten het volgende biertje al gebrouwen. Naast het bier uit eigen brouwerij serveren ze ook bieren van andere onafhankelijke brouwers. Honderden onafhankelijke brouwers betekent honderden prachtige bieren. Proef hier de eigenheid van de verschillende onafhankelijke brouwers.

The Beer Tree, Amsterdam

The Home of Craft Beer in Amsterdam! The Beer Tree is gevestigd aan de Jan Pieter Hejjestraat in Amsterdam. Hier kun je terecht voor een groot aantal verschillende speciaalbiertjes! The Beer Tree verkoopt meer dan 200 verschillende bieren afkomstig uit zo’n 25 verschillende landen. Naast de bieren op fles kun je ook een liter bier to go laten tappen aan het “Growler station”. De Growler is een soort van pitcher waarin vroeger vers getapt bier werd getransporteerd van de bar naar huis.

 

Het aantal craft beer concepten en brewpubs blijft groeien. Zo presenteren negen ondernemers op De Pier in Scheveningen binnenkort hun uitgebreide aanbod van food, drink en shopping. Een van de food concepten is The Rough Kitchen, een concept gecreëerd door carnivoren, waar vlees wordt gegrild, gerookt en gebraden op een knetterend open vuur of in een smoker. Daarnaast kan men in de Craft Beer Bar terecht voor een royaal aanbod aan handpicked micro-brews van kleine onafhankelijke bierproducenten. Bij de Craft Beer Bar zullen zo’n 35 verschillende speciaalbieren worden geschonken.

Wist je dat?
Bierbrouwen is een eeuwenoude bezigheid. De Sumeriërs, een volk dat zo’n 5.000 jaar geleden in Mesopotamië (het huidige Irak) leefde, zijn vermoedelijk de eersten die bier maakten. Het is daarmee een van de oudste dranken uit de menselijke geschiedenis. De Sumeriërs bakten eerst een soort broden, die vervolgens werden verkruimeld in water. Deze pap lieten ze vergisten. Het bier werd vaak nog op smaak gebracht met kruiden, honing of dadels.

Bij de ontwikkeling van nieuwe horeca concepten houden we rekening met de laatste trends en ontwikkelingen in de foodservicemarkt.

 

Heeft u vragen naar aanleiding van deze blog of bent u geïnteresseerd in de 
projecten van Conceptional B.V. neem dan gerust contact op.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

NEEM CONTACT OP