Hospitality & Catering

Nieuwe business opportunity: De crêpe wordt de nieuwe pizza!

Als onderdeel van onze discipline Performance & Growth ondersteunen wij brands bij het realiseren van groei.

januari 10, 2020

Restaurants serveren al jaren crêpes, niet alleen in Frankrijk maar over heel de wereld.  Ze zijn voedzaam, lekker en makkelijke maaltijden die al snel aanvoelen als een traktatie. Maar waarom zijn crêperie concepten zo een interessante business opportunity?

 

Allereerst omdat crêpes een brede doelgroep aanspreken. Ze kunnen worden gezien als de envelop waar je verschillende smaken aan kunt toevoegen, afhankelijk van de voorkeur van de gast. Dit maakt het een heel toegankelijk en makkelijk product. Daarnaast is het een all-day menu item, van ontbijt tot diner, variërend van hartig tot zoet, dat zowel on-the-go of zittend geconsumeerd kan worden. Ook zijn er veel financiële voordelen doordat de inslag laag is. 

 

In 2004 besloot Daniel Spinath om de crêpe het podium te geven dat ze verdienen en ontwikkelde het edgy urban crêperie concept ‘Crêpe Affaire’. Het is de eerste internationale brand dat zich sterk focust op crêpes en daarnaast een selectie van verse sappen, shakes en quality koffie serveert. Hij ontwikkelde een sterk business model, met verschillende type formules en een efficiënte logistiek, waardoor het een schaalbare formule is.

 

Crêpe Affaire is onderscheidend van de traditionele crêperie, door hun kenmerkende menu dat een echt alternatief biedt voor broodjes en salades én relevant weet te blijven gedurende de hele dag. Het concept sluit perfect aan op de groeiende markt voor quick-service ontbijt. De keten heeft al 16 locaties in de UK en vijf locaties overseas en is daarnaast druk bezig met het realiseren van verder groei voor de komende jaren met enkele projecten in de pipeline.

 

Na het succes van hun eerste franchise store in Nederland in 2016, hebben zij de ambitie om nog 20 locaties te openen in Nederland in de omgeving van Amsterdam en Utrecht. Zij zijn nog opzoek naar lokale ondernemers om mee samen te werken.  Als onderdeel van de services van Conceptional, bieden wij ondersteuning en begeleiding van brands om groei te kunnen realiseren. Mocht je vragen hebben over onze services of geïnteresseerd zijn in deze interessante business opportunity van Crêpe Affaire, neem contact op met Conceptional via franchise@conceptional.nl.

 

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

NEEM CONTACT OP