Hospitality & Catering

“Must see restaurant concepts” volgens Reoewein Niesten

Top 6 must see concepts, volgens CEO en founder Reoewein Niesten.

augustus 13, 2020

Food inspiration vroeg horeca-conceptontwikkelaar Reoewein Niesten naar zijn favoriete internationale restaurant concepts van dit moment. Als CEO van het bureau Conceptional reist hij jaarlijks de wereld rond om voor mondiale spelers restaurant concepten te ontwikkelen voor onder meer De Efteling, Ikea en citizenM. Dit is zijn volgens hem de top 6 van must-see restaurant concepts van dit moment. Fysiek bezoeken kan vanwege de coronamaatregelen wellicht niet, maar houd deze concepten sowieso via de digitale weg in de gaten!

 

  1. SPYCE, BOSTON

“Een restaurant in Boston van vier alumni van de prestigieuze universiteit MIT in Cambridge die, in samenwerking met topchef Daniel Boulud, een next level zogenoemde ‘robotic kitchen’ ontwikkelden. Elke made-to-order bestelling (vanaf zeven dollar) wordt door keukenrobots gemaakt en staat binnen drie minuten voor je klaar. Spyce is hét voorbeeld hoe robotisering oprukt in de professionele keukens.”

 

  1. NESTOR, PARIJS

“Nestor is een zeer succesvol maaltijddelivery platform in de metropool Parijs. Kwaliteitsgerechten, door chefs gemaakt, dagelijks thuis of op kantoor bezorgd. Een voorbeeld van de nieuwe manier waarop chefs zich sinds de coronacrisis begeven op de bezorgmarkt om nieuwe verdienmodellen aan te boren. Voor 11,90 euro krijg je een menu, met voor-, hoofd-, en nagerecht. Duurzaam, seizoensgebonden en van erg goede kwaliteit. Voor 9:30 uur besteld, dezelfde dag warm afgeleverd voor lunch of avondeten.”

  1. DODOPIZZA, MOSKOU

“DoDo is momenteel de snelst groeiende franchise quick service restaurantketen in de wereld, oorspronkelijk gestart in Rusland. De keten telt op dit moment 613 stores in 13 landen, en bijna dagelijks komen er nieuwe locaties bij. Deze extreem snelle groei realiseren zij door vol in te zetten op technologie en state-of-the-art software. Zij zijn eigenlijk meer een softwarehuis dan restaurant. Opmerkelijk: ze zijn supertransparant over hun cijfers. Alle sales, maandresultaten en groeicijfers worden publiekelijk gedeeld op hun website.”

Restaurant Concepts - Dodopizza

 

  1. CIRCO POPULARE, O.A. LONDEN EN PARIJS

“Een mooi voorbeeld van hoe je de oude vertrouwde Italiaanse trattoria succesvol kan vernieuwen. Geweldig eten, in een geweldig decor. Serveren onder meer rechthoekige pizza’s. Met meerdere trattoria’s in Londen, Parijs, Lille en Lyon onder de vlag van moederbedrijf Big Mamma Group.”

Restaurant Concepts - Circo Populare

  1. MIL TOAST HOUSE, SEOUL

“In Azië zie je momenteel heel veel Japans-georiënteerde concepten die naar andere Aziatische landen uitwaaieren. Een drukbezocht buurtzaakje, heel minimalistisch ingericht. Hun signature dish is Souffle French Toast, een soort in ei gedoopt wentelteefje. Maar ook hun steam bread, geserveerd in bamboe mandjes zijn lokaal een hit. Zó verfijnd en stijlvol gedaan.”

Restaurant Concepts - Mil Toast

 

  1. V, MALMÖ 

Het succes van restaurant concept V in Malmo zit in de extreme operationele efficiëntie, , toegankelijke prijzen en snelle service gecombineerd met een verfijnde ambiance en eten in een trendy, lifestyle-omgeving. Fast Fine Restaurant Group creëert een nieuw segment in de restaurantbranche: Fast-Fine-Social. Het restaurant concept straal energie en sfeer uit waar zowel toeristen als locals op af komen.

Restaurant Concepts - V

 

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

NEEM CONTACT OP