F&B Performance & Growth services

Quick Scan operational framework

De quick scan geeft een gedetailleerd inzicht in uw bedrijf en merk. We identificeren de huidige prestaties, procedurele opzet en organisatie en definiëren mogelijkheden voor verbetering. Vervolgens bepalen we welke aspecten van uw organisatie een boost moeten krijgen om Operational Excellence te bereiken en de Financial Performance te optimaliseren.

Operational Coaching

De coachingsessies zijn onder te verdelen in drie typen; management coaching, waarbij we het managementteam meenemen in het aanpassen van de juiste leiderschapsstijl door middel van inspirerende coachingsessies en praktische ondersteuning. Medewerker coaching, waarbij we ons richten op het emotionele niveau van gastbeleving, namelijk authenticiteit. En tot slot Operationele training, waarbij we de stappen zetten naar het niveau van bewustwording en waar mogelijk onbewuste bewustwording.

Food & beverage strategy

Conceptional is van mening dat een sterke Food & Beverage strategie essentieel is voor het ontsluiten van uw volledige potentieel. Uw filosofie, uw DNA en de bijbehorende storytelling en merkwaarden van uw organisatie zijn wat u uniek maakt, en uw Food & Beverage concept aanbod of portfolio moet deze waarden weerspiegelen om optimale klanttevredenheid, duurzame inkomsten en medewerkerstevredenheid te creëren.

Uw klanten verwachten verrast te worden en kwalitatieve diensten en producten te ontvangen tegen een eerlijke prijs. De beleving van uw locatie moet daarom niet ophouden bij de deur van uw Food & Beverage aanbod. Integendeel, het moet worden benadrukt en uitgebreid, door nieuwe smaken en ervaringen toe te voegen en tegelijkertijd een continue lijn van storytelling te behouden door uw organisatie en winkels als geheel.

Door analyse en kruisverwijzing van doelgroepen, benodigde capaciteit, financiën en operationele uitmuntendheid versterken wij uw F&B organisatie en beleving zowel vanuit kwaliteitsoogpunt als vanuit het oogpunt van extra inkomsten.

Food & beverage concept portfolio

Een sterke concept-brand portfolio is nodig om een antwoord te kunnen geven op vele onderwerpen voor het optimaliseren en laten groeien van uw bedrijf in de toekomst. Het ontsluiten van uw potentieel in verschillende kanalen, landen om aan de behoeften van uw bestaande en potentiële doelgroep en verhuurders te voldoen, vereist een sterke concept brand portfolio strategie. Aangezien Conceptional wereldwijd bekend is op verschillende gebieden van de food & beverage restaurant industrie zoals Concept ontwikkeling, F&B Placemaking en F&B strategische operationele zaken zijn we in staat geweest om met succes F&B Concept portfolio's te creëren voor verschillende internationale multi restaurant groepen.

Roll out & new country entry plan

Bij het plannen van groei in een nieuw land, gaan we verder dan de reguliere groeiplanning. We herbekijken alle elementen van het concept om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor de markt. Dit betekent dat we het merk, de merkbelofte, de tone of voice, de positionering, het concurrentielandschap, het menu en het design opnieuw bekijken en waar nodig herdefiniëren. Daarnaast zullen we de business case valideren, rekening houdend met lokale wet- en regelgeving, inkoop en distributie, prijsstrategie en lokale kostenstructuren. Omdat wij geloven in duurzame groei, zullen wij samen met u de lange termijn business case definiëren, zodat een nieuwe markttoetreding gericht en succesvol is op de lange termijn en niet alleen op korte termijn kansen.

Performance Program

Op basis van de Quick Scan identificeren we zowel Quick Wins als potentiële verbeterpunten voor uw operationele organisatie en prestaties als geheel. We duiken dieper in de relevante elementen voor het verkrijgen en behouden van Operational Excellence. Op basis van deze analyse stellen we uw duidelijk en beknopt Plan to Win op. De focus ligt hierbij op 4 hoofdpunten: Operationele Organisatie en Besturing, Operationele Systemen en Metrieken (KPI's, dashboarding, gelaagde modellen, analyses), Operationele Cultuur en Prestatieverbetering.

Growth Planning

Wij ondersteunen onze klanten bij het ontwikkelen van een houdbaar groeiplan. Zowel in-market als bij het betreden van nieuwe gebieden. We definiëren samen een passende format-strategie gebaseerd op solide business cases en volledig in lijn met de merkstrategie en -kracht. Dit zorgt voor flexibiliteit in (lokale) marktpotentie, gekozen kanaal en onroerend goed mogelijkheden. Groeistrategieën zijn niet alleen gericht op vaste (traditionele) locaties, maar houden ook rekening met alle hybride mogelijkheden die een echte multi-channel aanpak mogelijk maken.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

NEEM CONTACT OP