Conceptional Services

Understand. Surprise. Enjoy.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Download de brochure

Klik voor onze trendvideo

optimize. strengthen. grow.

Over F&B Performance & Growth.

De bedrijfstak Foodservice kenmerkt zich door haar decentrale opbouw van merkbeleving en resultaat.
Elke dag opnieuw bepaalt de performance van de teams op locatie de ervaring van de gast als ook het resultaat van de onderneming. Er zijn weinig bedrijfstakken waar strategie en uitvoering zo nauw met elkaar verbonden zijn en ook zo veranderlijk is. Hoe kom je van merkbelofte naar merklevering?

Ook is foodservice een marge-business waar constant een keuze gemaakt moet worden tussen investering in bestaande restaurants dan wel de (internationale) groei van nieuwe restaurants. Dit alles zorgt voor een groot spanningsveld. Samen gaan we werken aan het optimaliseren van de huidige performance en het verdienpotentieel van de huidige portfolio wat de basis is voor verdere groei. We kijken welke fundamenten er gelegd moeten worden om te kunnen groeien en hoe deze groei het beste uitgevoerd kan worden.

VAN ANALYSE TOT EN MET SUCCESVOLLE OPERATIE

Onze manier van werken

Conceptional kijkt tijdens de analyse naar het gehele plaatje, waarbij we schakelen tussen strategische en organisatorische vraagstukken en rekening houden met de prestaties van specifieke regio’s en restaurants.
Na de analyse ontwikkelen we samen met u en uw team een Plan to Win ™ wat de basis legt voor het maximaliseren van de huidige performance en het verdienpotentieel. F&B Performance.
Wanneer groei de ambitie is van uw organisatie, kijken we naar de voorwaarden voor groei en hoe dit haalbaar is. Deze inzichten bij elkaar resulteren in een betrouwbaar Plan to Grow ™. F&B Growth.

Gezamenlijke betrokkenheid in de ontwikkeling en uitvoering van deze plannen is van belang om te zorgen dat het plan gedragen wordt door de hele organisatie. We werken hier volgens het principe van ‘two-levels-up en two levels-down’; we verwachten betrokkenheid vanuit de hele organisatie. Als onderdeel van uw team gaan we gezamenlijk te werk. We implementeren de opgestelde plannen en zorgen voor de benodigde borging.

F&B Performance model Conceptional F&B Performance & growth model
F&B Growth model Conceptional F&B Performance & growth model

Due diligence

Investeerders hebben de afgelopen jaren de aantrekkelijkheid van Multi-site-operators en Branded Concepts in de internationale F&B-markt ontdekt. Voor zowel de continue kasstroom als ook voor het groeipotentieel. Met Conceptional ondersteunen we organisaties bij het (i) optimaliseren van hun potentiële inkomsten voorafgaand aan een dergelijke transactie, assisteren bij de verkoop van hun bedrijf en (ii) we ondersteunen beleggers bij het due diligence-proces dat wordt uitgevoerd tijdens het aankoopproces. Hierbij adviseren we als onderdeel van het Transactieteam, zowel financiële & juridische adviseurs, om bedrijfsspecifieke informatie en risico's te identificeren, alsook voeren we een gedetailleerde due diligence uit naar de status en duurzaamheid van merkbelofte, concept, branding, menu, operaties, mensen en middelen potentieel van de individuele locatie en het toekomstige groeipotentieel in specifieke markten.

Vapiano counter for Pasta & Risotto with visual merchandise

The journey towards
sustainable profitibility & growth

WAT WE VOOR U KUNNEN BETEKENEN

Pakketten F&B Performance

Kijkend naar uw behoeften en situatie selecteren we samen met u een passend pakket.

 • 1. Coach

  Coach Management
 • 2. Quick Scan

  Globale analyse huidige F&B Performance
 • 3. Brand Monitor & Scorecard

  Diepgaande analyse huidige F&B Performance
 • 4. Plan to Win Masterplan

  Volledige uitwerking van F&B Performance
 • 5. Start-up new concept

  Start-up begeleiding nieuw concept

Pakketten F&B Growth

Kijkend naar uw behoeften en situatie selecteren we samen met u een passend pakket.

 • 1. Coach

  Coach Management
 • 2. Quick Scan

  Globale analyse F&B Growth
 • 3. Plan to Grow Masterplan

  Alle uitgangspunten van F&B Growth
 • 4. New Country Entry Plan

  Volledige uitwerking van F&B Growth

“Conceptional is een zeer fijne partner om mee samen te werken. Zij zijn zeer goed in het samen brengen van ideeën en uitgangspunten in een onderbouwt totaalconcept”

- Directeur Oseven - Richard Jonker

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?