F&B Mergers & Acquisitions

Van fusies tot aan overnames

OPTIMIZE. STRENGTHEN. GROW.

F&B Mergers & Acquisitions

Professionele investeerders hebben de afgelopen jaren de aantrekkelijkheid van de restaurant industrie ontdekt. Variërend van multi-site en multibrand operators, tot branded concepts en F&B enablers. Pre-Covid zorgde deze targets voor een robuuste cash flow en een aantrekkelijk groeipotentieel. Conceptional begeleidt zowel kopers als verkopers bij deze F&B fusies en overnames. Zo ondersteunen wij verkopers bij winstoptimalisatie, voeren wij een vendor due diligence uit, stellen het investment memorandum op en gaan we gezamenlijk op zoek naar de juiste investeerder.

Voor kopers zijn we onderdeel van het transactieteam en adviseren wij financiële en juridische adviseurs om bedrijfsspecifieke informatie en risico’s te identificeren. Daarnaast voeren we een gedetailleerde due diligence uit naar de status en duurzaamheid van merkbelofte, het concept, de branding, het menu, de operaties, de mensen & middelen, het potentieel van de individuele locatie en het toekomstige groeipotentieel in specifieke markten.

Meer weten? Download hier de brochure

Understand. Support. Win.

VAN ANALYSE TOT EN MET CONTINUE GROEI

Onze manier van werken (Koper/Investeerder)

Om er voor te zorgen dat u niet voor onaangename verassingen komt te staat, zullen wij in de eerste fase starten met een analyse om de potentiële doelstellingen, (financiële) haalbaarheid en risico’s inzichtelijk te maken. Daarnaast assisteren wij bij het verkoopproces evenals het due diligence-proces. Als onderdeel van het transactieteam, adviseren wij financiële en juridische adviseurs, om bedrijfsspecifieke informatie en risico’s te identificeren. Daarnaast voeren we een gedetailleerde due diligence uit naar de status en duurzaamheid van merkbelofte, het concept, de branding, menu, operaties, mensen & middelen, potentieel van de individuele locatie en het toekomstige groeipotentieel in specifieke markten. Op basis daarvan stellen wij een “Plan to Win” met een gedetailleerde strategie op om zo de optimale (financiële) prestaties te realiseren. Om deze strategie om te zetten naar implementatie kunnen wij ondersteuning bieden bij de (her)ontwikkeling van het concept, zodat deze een solide basis vormt voor groei.

 

 

 

With you every step of the process

HET BOUWEN VAN EEN DUURZAME PROPOSITIE

Onze manier van werken (Verkoper)

Samen met de huidige eigenaar gaan we op zoek naar de juiste investeerder voor de ondernemer. We starten met een quick scan om objectief  de sterkten en zwakten in kaart te brengen en afgeleid hiervan de  oplossingen voor de uitdagingen aan te dragen. Indien relevant stellen we eerst  een duidelijk  ‘Plan to Win’ op en ondersteunen we de onderneming bij het (deels) uitvoeren van dit plan, zodat de haalbaarheid hier van kan worden aangetoond en zo de waarde van de onderneming kan worden verhoogd. Dit gaat gepaard met een EBITDA-bridge waarin we de gedefinieerde acties vertalen naar de impact op de winstgevendheid.  Indien gewenst kunnen we de quick scan verdiepen naar een complete vendor due diligence.

Door het opstellen van het investment memorandum, dan wel vanuit een bijdrage van het adviesteam,  zorgen we er voor dat de onderneming op de juiste manier gepresenteerd wordt en dat huidig en toekomstig potentieel helder worden omschreven en worden onderbouwd.

Op basis van het afgesproken investeerders-profiel gaan we vervolgens op zoek naar  de juiste investeerder en ondersteunen we bij de onderhandelingen tot intentieovereenkomst dan wel finale overeenkomst. Dit doen we meestal in nauwe samenwerking met het  juridische en eventueel financiële adviesteam van opdrachtgever.

Betrokken van analyse tot en met implementatie

Jarenlange ervaring met de internationale foodservicemarkt

We spreken de taal van de operator

De juiste balans tussen creatief en commercieel

Wij hebben een duidelijk beeld van de laatste trends & ontwikkelingen

Altijd een betrokken partner

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen?

NEEM CONTACT OP