Conceptional Services

Understand. Surprise. Enjoy.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Download de brochure

Klik voor onze trendvideo

optimize. strengthen. grow.

Over F&B Fusies en Overnames.

Professionele investeerders hebben de afgelopen jaren de aantrekkelijkheid van de restaurant industrie ontdekt. Variërend van multi-site en multibrand operators, tot branded concepts en F&B enablers. Pre-Covid zorgde deze targets voor een robuuste cash flow en een aantrekkelijk groeipotentieel. Conceptional begeleidt zowel kopers als verkopers bij deze F&B fusies en overnames. Zo ondersteunen wij verkopers bij winstoptimalisatie en voeren wij een vendor due diligence uit. Voor kopers zijn we onderdeel van het transactieteam en adviseren wij financiële en juridische adviseurs om bedrijfsspecifieke informatie en risico’s te identificeren. Daarnaast voeren we een gedetailleerde due diligence uit naar de status en duurzaamheid van merkbelofte, het concept, de branding, menu, operaties, mensen & middelen, potentieel van de individuele locatie en het toekomstige groeipotentieel in specifieke markten.

Klik hier voor de M&A brochure.

VAN ANALYSE TOT EN MET CONTINUE GROEI

Onze manier van werken

Om er voor te zorgen dat u niet voor onaangename verassingen komt te staat, zullen wij in de eerste fase starten met een analyse om de potentiële doelstellingen, (financiële) haalbaarheid en risico's inzichtelijk te maken. Daarnaast assisteren wij bij het verkoopproces evenals het due diligence-proces. Als onderdeel van het transactieteam, adviseren wij financiële en juridische adviseurs, om bedrijfsspecifieke informatie en risico’s te identificeren. Daarnaast voeren we een gedetailleerde due diligence uit naar de status en duurzaamheid van merkbelofte, het concept, de branding, menu, operaties, mensen & middelen, potentieel van de individuele locatie en het toekomstige groeipotentieel in specifieke markten. Op basis daarvan stellen wij een “Plan To Win” met een gedetailleerde strategie op om zo de optimale (financieel) prestaties te realiseren. Om deze strategie om te zetten naar implementatie kunnen wij ondersteuning bieden bij de (her)ontwikkeling van de concept, zodat deze een solide basis vormt voor groei.

F&B fusies en overnames 1
Afbeelding1

With you
every step of the process

Een recente studie van Harvard-economen laat zien dat private equity deals die begeleid worden door operationele experts, met name in de foodservice industrie, beter zijn in het inschatten van de resultaten en risico's dan financiële adviseurs.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?