F&B Placemaking

Brussels Airport

Food & Beverage concept strategie en masterplan.

Autogrill – Belgium
Travel

Brussels Airport is de toonaangevende luchthaven in België in het centrum van Europa en met een visie tegen 2040 de beste luchthaven van Europa te zijn. Een volledig verbonden economisch centrum. Autogrill is de belangrijkste aanbieder van Food & Beverage op de luchthaven. Aan land- en luchtzijde bieden zij ruimte aan vele nationale, lokale en internationale F&B merken en concepten om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van de hedendaagse passagiers.

Het hoofddoel van het project was het presenteren van een Food & Beverage Masterplan en space planning. Het eerste aandachtspunt was het in kaart brengen van de huidige situatie, de behoefte van passagiers en trends & ontwikkelingen. Gevolgd door het vertalen van de ambitie & waarden van Brussels Airport naar een Food & Beverage concept strategie. Met de focus op een holistische aanpak in 3 stappen van positionering, kwaliteit en commerciële waarde om een toekomstbestendig plan van aanpak op te bouwen. Het draait allemaal om het juiste aanbod op het juiste moment voor het juiste publiek. In dit geval zijn tijd en gemak de belangrijkste drijfveren voor toekomstige ontwikkelingen en activiteiten, aangezien passagiers zich in een gesloten omgeving bevinden. Het gedrag van passagiers is totaal anders door het reizen en daarom is het Food & Beverage aanbod afgestemd op de terminal en locatie specifiek.

Dit is vertaald naar een Food & Beverage concept strategie en masterplan. Gevolgd door een space planning voor verdere concept- en merkontwikkeling.

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op