F&B Brand & Concept Development

Bäckerei Krümel

Bäckerei Krümel is een indrukwekkende bakkerij-ervaring en vormt het hart van het nieuwe Max & Moritz-gebied in de Efteling.

Efteling – The Netherlands
Leisure

Bäckerei Krümel is een indrukwekkende bakkerij-ervaring en vormt het hart van het nieuwe Max & Moritz-gebied. Dit traditionele bakkerijconcept in alpine stijl maakt gebruik van een echte blikvanger – een Wenz 1919-oven – de perfecte combinatie van traditionele bakkerij atmosfeer en moderne bakkerij-efficiëntie.

Samen met het creatieve en culinaire team van de Efteling zijn wij een paar maanden geleden gestart met de ontwikkeling van een ambachtelijke bakkerij. Het idee is een verdere vertaling van de concept uitgangspunten rondom het thema Alpengebied en dat deze locatie de gehele dag open is voor bezoekers. Het assortiment is speciaal ontwikkeld voor deze locatie en in samenwerking met lokale bakkers verder uitgewerkt, in de nostalgische dubbele deck-oven wordt de hele dag door het lekkerste plaatgebak, plaatbrood en broodpizza’s voor de gasten afgebakken. Bäckerei Krümel biedt plaats aan 125 mensen binnen en 50 buiten op het plein.

Met deze aantrekkelijke horeca locatie laat de Efteling zien dat door het combineren van de storytelling van Max en Moritz er spannende verhalen ontstaan voor het ontwerp. De streken van Max en Moritz komen terug in de bakkerij, de zesde streek in de verhalen van Max en Moritz vertelt over twee deugnieten die pretzels proberen te stelen uit de bakkerij.

Ze worden betrapt door de bakker en vallen van schrik in de deegbak, waarna bakker Krümel broodmannetjes van ze bakt. De broodmannetjes, deugnieten genaamd zijn te koop in de bakkerij, vers gebakken of een zak om thuis af te bakken. Zo speelt Bäckerei Krümel in op alle momenten van dag en voor onderweg of thuisgebruik.

Het gehele ontwerpproces is in samenwerking met het team van de Efteling verlopen, van concept plan tot implementatie. Conceptional heeft de vertaling gemaakt van concept idee naar menu, van menu naar functioneel plan en van functionaliteit naar bijbehorende apparatuur met de juiste flow en routing.

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op