F&B Brand & Concept Development

AHOY

De creatieve en conceptuele vertaling van het concept

Rotterdam Ahoy – The Netherlands
Fairs & Congresses

Rotterdam Ahoy is een locatie van wereldklasse die meerdere verschillende evenementen per jaar aanbiedt. Het restaurant RiVers vormt een belangrijk eetmoment voor tot wel 1 miljoen gasten per jaar, variërend van feestgangers tot sprekers uit het bedrijfsleven. Door de globalisering van Ahoy Rotterdam vragen evenementen als North Sea Jazz en gasten om een herinrichting van het foodcourt.

De belangrijkste doelstelling van het project was om de snelheid van RiVers te behouden, de gast te verleiden, visuele representativiteit te creëren met de andere F&B venues, in te spelen op de gevraagde flexibiliteit en tenslotte voor iedereen toegankelijk te zijn en toch interessant te blijven. Eerst hebben we een uitgebreide analyse uitgevoerd met een marktanalyse, doelgroepanalyse, financiële analyse, interviews en een locatiebezoek. Op basis van de resultaten van de analyse hebben we de creatieve en conceptuele vertaling van het concept gemaakt, dat bestond uit interieur- en keukenontwerp met een passend logo. Daarnaast hebben we een nieuwe flow door het restaurant ontwikkeld en een on trend menu met verbeterde snelheid, aantrekkelijkheid en product presentatie.

Dit is vastgelegd in een gedetailleerde analyse, conceptplan en voorlopige design presentatie. Daarnaast is het voorlopig ontwerp opgeleverd met daarin een vlekkenplan voor het concept met indicatieve lijst van keukenapparatuur, bewegwijzering & communicatie matrix, en voorlopig ontwerp en branding.

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op